Tepeltattoo

Tepeltattoo behandeling

Voor mensen die een natuurlijke pigmentatie van de tepelhof missen, bestaat de mogelijkheid om de tepel of tepelhof te laten tatoeëren. Bij tepeltattoo bieden we personen in deze situatie de kans om een realistische tepeltatoeage te laten zetten door onze gespecialiseerde tatoeëerder. Hierbij maken we gebruik van exclusieve apparatuur en pigmenten om de natuurlijke kleur zo nauwkeurig mogelijk na te bootsen. Het eindresultaat van een nieuw gecreëerd tepelhof, of het nu op getransplanteerde huid is of op de eigen huid, is vaak zeer indrukwekkend!

TB Medical op TV bij RTL

''Er moet betere voorlichting komen over tepeltattoo's.''

Expert in cosmetische en medische pigmentatie

Onze medisch pigmentatie-expert, Ralph Moelker, is de zoon van de bekende Tattoo Bob, een autoriteit sinds 1968. Hij is bedreven in het artistiek camoufleren van huidoneffenheden en littekens. Ralph is actief op de afdeling plastische chirurgie van het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam voor tepelhofreconstructie en op de eigen locatie TB Medical, ook in Rotterdam. Voor het plaatsen van een tepeltatoeage is het noodzakelijk om een afspraak te maken. 

 
"Als vrouw wil je dat laatste stukje kunnen afsluiten. Wanneer de tepeltattoo er mooi en netjes opzit kunnen ze vaak zeggen: 'En nou kan ik weer verder.'"

Voorbereiding op de behandeling

Als u interesse heeft in een tepeltatoeage, vragen wij u om dit eerst te bespreken met uw behandelend arts. Wij hechten we veel waarde aan overleg met uw arts, zodat we samen met u en de arts een passend behandelplan kunnen opstellen voor de tepeltattoo.

Voor de ingreep

Het is belangrijk dat er geen bodylotion wordt gebruikt op de dag van de ingreep. Wanneer u bloedverdunners of antibiotica gebruikt, kunt u dit met de plastisch chirurg bespreken. Over het algemeen is de ingreep vrijwel pijnloos. In enkele gevallen kan er gekozen worden voor een lokale verdoving wanneer er wel sprake is van pijnklachten tijdens de ingreep. Voorafgaand aan de behandeling wordt in overleg de grootte en kleur van het tepelhof bepaald. Indien mogelijk wordt de kleur van de pigmentatie afgestemd op de kleur van de andere zijde. Wanneer beide borsten gereconstrueerd zijn wordt de natuurlijke kleur van uw huid als uitgangspunt gebruikt. U kunt het plaatsen van een tatoeage zien als een ingreep. Zorg daarom dat u goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten en gedronken. Heeft u in het verleden een allergische reactie gehad bij het plaatsen van een tatoeage? Dan willen wij dat graag van te voren weten zodat wij passende maatregelen kunnen treffen tijdens en na de behandeling.

De behandeling zelf

Alleerst zal de behandelaar met u een informed consent invullen, dit is een procedure waarin iemand de mogelijke voor- en nadelen van een medische behandeling te horen krijgt alvorens degene besluit om de behandeling al dan niet te ondergaan. Toestemming met kennis van zaken na voorafgaande voorlichting is ook een belangrijk onderdeel van wetenschappelijk onderzoek.  Goed geïnformeerd zijn wordt vanuit medisch-ethische overwegingen vaak wenselijk geacht, al is het niet altijd nodig, bijvoorbeeld bij relatief risicoloze behandelingen of onderzoeken. Aangezien deze behandeling onder de "tatoeagewet" valt worden in het informed consent ook de pigmenten vastgelegd die tijdens u behandeling zijn gebruikt.

Bij de eerste behandeling moet u ongeveer 60 minuten uittrekken. Tijdens deze sessie zal onze cosmetische pigmentatie specialist het behandelplan voor de tepeltatoeage met u doornemen. We bepalen ook de exacte plaats, grootte en kleur van de tepel, zodat onze specialist een zo realistisch mogelijke tepel kan creëren. De vervolgbehandelingen zijn korter, maar essentieel voor het beste realistische resultaat. Het proces van het plaatsen van een medische tatoeage lijkt op dat van een gewone tatoeage. Eerst wordt de huid gedesinfecteerd en vervolgens worden met speciale medische tatoeage apparatuur de pigmenten nauwkeurig in de huid aangebracht.

Na de behandeling

Direct na het plaatsen van een tepeltatoeage kan de kleur van de tepel en/of tepelhof donkerder lijken dan het uiteindelijke effect. Het tatoeëren veroorzaakt een soort schaafwond op de huid, wat resulteert in een donkerdere kleur. Na de behandeling kan tot wel 30 procent van de kleurpigmenten vervagen. Een controle vindt plaats circa 6 weken na de behandeling. Tijdens deze afspraak wordt de tepel/tepelhof opnieuw getatoeëerd om de vervaagde kleurpigmenten bij te werken. Eventuele laatste correcties kunnen ook worden aangebracht voor een optimaal resultaat. Soms is een derde sessie nodig, afhankelijk van de zuurgraad, kwaliteit en conditie van de huid. Na het plaatsen van een tepeltatoeage blijft de behandelde huid gevoelig voor zonlicht en UV-straling. Regelmatig insmeren met zonnebrandcrème met minimaal SPF 50 is daarom van belang! Nazorginstructies Net na het aanbrengen is een tatoeage vergelijkbaar met een schaafwond. De genezing van een tattoo duurt doorgaans 6 weken, afhankelijk van goede verzorging.

De wond niet blootstellen aan water gedurende 2 dagen. Na 2 dagen kunt u weer douchen, waarna u de wond zachtjes droogdept met een schone handdoek en de lucht de wond verder laat drogen. Als de wond strak aanvoelt, kunt u een dun laagje vaseline en steriel gaas aanbrengen. Vermijd tijdens het genezingsproces zwemwater, bubbelbaden en stoombaden, evenals de sauna. Gebruik altijd zonnebrandcrème met een hoge SPF bij blootstelling aan de zon of zonnebank. Raak de behandelde huid zo min mogelijk aan en was eerst uw handen voordat u de huid gaat verzorgen. Niet krabben aan de wond en vermijd strakke of vuile kleding. Bedek de behandelde huid niet met verband of pleisters. Nog vragen? Voor verdere vragen over de behandeling, nazorg of meer informatie kunt u altijd telefonisch contact opnemen of een e-mail sturen.

Neem contact op

Mailen Contact Naar top